Hoe ziet een zeilweek eruit?

De zeilvakantie/ Blue Cruise

Hoe ziet een zeilweek er uit aan boord van een gulet

Op zoek naar een nieuwe en ultieme vakantie-ervaring?
Dan is een blue cruise ofwel zeilcruise zeker een vakantie, die een must is op je bucketlist!
De beleving van een week op een gulet, is er een die nergens mee te vergelijken valt.
Ook al heb je al veel gereisd en gezien, dit is een ervaring, die niet op je lijstje mag ontbreken.

Beleef de zeilvakantie van je leven met je geliefden

beach club
zonnigzeilen-zeilvakantie-blue-cruise-zeilen-turkije-griekenland
zeilvakantie turkije
zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands

De zeilweek in een notendop!

 • Zaterdag wordt de zogenaamde wisseldag genoemd. De zonnige zeilers van de week daarvoor gaan weg en de nieuwe komen aan. Mocht je een aankomen met een vroege vlucht, dan zorgen we ervoor, dat je eerst naar een hele mooie beach club wordt gebracht. Je vakantie kan alvast beginnen met een heerlijke stranddag, totdat het schip weer schoon en bevoorraad is. ’s Avonds is het diner aan boord en maak je kennis met de overige passagiers. Zondag in de ochtend na het ontbijt vertrekt het schip vanaf de thuishaven (Datca of Selimiye in Turkije, Nidri in Griekenland). Soms als iedereen aan boord is en de bemanning heeft het schip helemaal vaarklaar gemaakt, wordt er al op zaterdag uitgezeild.

 

 • Overdag wordt er gezeild en in de avond wordt er een veilige haven of baai opgezocht voor de nacht. Deze zeilvakantie leg je een week lang een route af langs de Turkse Zuidwestkust en/ of Griekse eilanden. In Turkije voornamelijk over de Egeïsche zee, bij de golf van Hisaronu. En in Griekenland rondom de vele Ionische eilanden. De route wordt door de kapitein samen met alle gasten aan boord samengesteld.

 

 • Elke week is anders, een vaste route wordt er in ieder geval niet gezeild! De bedoeling is namelijk dat we echt zeilen. De bedrijfsnaam is niet voor niets ZonnigZeilen! De route hangt dus voornamelijk af van hoe de wind waait deze week. Uiteraard wil de kapitein de highlights van het gebied laten zien en zal hij er alles aan doen om deze zeilend te bereiken. Elke dag komt dan ook de kaart van het zeilgebied op tafel en zal de kapitein vertellen wat mogelijk is om te bereiken die dag.

 

 • Boven windkracht 6 wordt er overigens niet gezeild. De zeilvakantie moet vooral aangenaam en comfortabel blijven, in geen geval hoef je in de touwen te hangen of af te zien in hoge golven. Mocht het te onstuimig zijn, dan wordt er een beschermde baai opgezocht, waar je heerlijk kan zwemmen, SUP-pen, snorkelen, lezen, zonnebaden etc.

 

 • Je zeilt langs baaien, dorpjes, eilandjes, haventjes, alles is telkens weer anders. Er zijn dan ook veel verschillende routes mogelijk. Na de eerste zeiltocht wordt er een stop gemaakt voor een heerlijke lunch! Voor de lunch is er de mogelijkheid om lekker te zwemmen, te snorkelen of te suppen. Eindelijk dat eerste bommetje in het water! Als de bemanning alles weer aan kant heeft gemaakt, vertrekken we voor de middag zeilsessie. Nu zeilen we naar een baai of haven voor de nacht. Eerst een aperitief en in de avond genieten van het eerste diner aan boord of op de Griekse zeilcruise in een taverna met uitzicht op het zeilschip, waarbij de lampjes reflecteren in het water.

 

 • Het schip ligt in een rustige baai, waar je heerlijk kan slapen op het dek onder de sterrenhemel, het lijkt wel een sprookje. De volgende ochtend ontwaak je van de zon, misschien wel van het gekraai van een haan of van een plons, van een springende vis in het water. Hup, vanuit je bed rol je zo het water in, voor het eerste verfrissende rondje om de boot. Als je terugkomt staat er een lekker bakje koffie klaar en wordt het uitgebreide ontbijt gereed gemaakt. Aan boord worden alleen maar verse producten gebruikt!

 

 • Na het ontbijt volgt het meest inspannende wat je vandaag gaat doen, de briefing van de kapitein met de “plattegrond” van het zeilgebied. We bespreken met elkaar wat de mogelijkheden zijn en hoe de dag wordt ingevuld. Alle highlights komen aan bod, de kapitein kent het zeilgebied als zijn broekzak.

 

 • Het ontbijt wordt afgeruimd, het schip wordt zeilklaar gemaakt. Er is nog voldoende tijd om te plonzen, voordat we vertrekken. Nog even snel met de kano aan land en dat schattige Griekse kerkje bekijken. JA!! Attentie!! Alle ballen verzamelen!!! Het is weer tijd om te zeilen naar het volgende kleurrijke dorpje.

 

 • De zeilen worden gehesen en na enkele uren genieten op het voordek, van de witte zeilen, de zon, het heerlijke briesje komen we aan op onze bestemming. Je dacht eindelijk tijd te hebben voor de mooie boek. Je wilde wel lezen, maar ja… van deze zeilervaring wil je niets missen! Zing ik nou echt mee met “I am sailing” van Rod Stewart???
 • Deze keer leggen we aan in een haventje. Je hebt de mogelijkheid om aan land te gaan en even de benen te strekken. Zwemmen kan ook, de bemanning laat de trap langs de boot zakken tot in het water. Ondertussen wordt de lunch gereed gemaakt en geserveerd aan de grote tafel op het schaduwrijke achterdek. De zon staat nog net iets te laag, er wordt een extra zonnescherm tevoorschijn gehaald, nu zitten we allemaal in de schaduw.

 

 • Na de lunch gaat iedereen weer z’n eigen weg, nog even snel in het dorpje kijken om te shoppen voor een zonnehoed, een siësta in de hangmat mag ook…… Even later staat de bemanning alweer in de startblokken voor de volgende (zeil)tocht naar een nieuwe bestemming voor de avond.

 

 • Tijdens deze prachtige zeiltocht toch maar even aan de kapitein vragen of je even achter het roer mag staan. Die foto met kapiteinspet op achter het stuur, had je altijd al willen hebben. Het landschap wisselt voortdurend en we eindigen deze dag met een goud randje in een beeldschone baai voor het diner. Maar eerst nog even een sundowner met z’n allen op de voorplecht van het schip. Na dit borreltje, durf zelfs jij van de boeg af te duiken!

 

 • Elke dagplanning is weer anders, iedere dag verzint de kapitein samen met ons een andere route. Willen we morgen naar een haventje om de lokale vismarkt te bezoeken of zeilen we naar een baai en gaan we voor een zelf gevangen vis, die de kok voor ons klaarmaakt in de avond. Wil er iemand duiken of het achterland verkennen op de scooter? Alles kan, niets moet! Maar toch… keuzes, keuzes, eerst nog maar even een drankje voordat we gaan nachtzwemmen.

 

 • Deze vakantie wil je alleen maar op het dek, onder die deken van sterren slapen. Vanochtend ben je als eerste wakker en geniet je van een prachtige zonsopgang. In de verte zie je zelfs de vinnen van een groepje dolfijnen om en om uit het water komen. Droom je nog?

 

 • De laatste zeildag is aangebroken. Vermoeiend hoor zeilen, elke keer als we overstag gaan, lig je in de schaduw van de zeilen en moet je je weer omrollen naar een plekje in de zon. We zijn er. “All Toys In The Water”, roept de kapitein!!! Wat een actieve dag vandaag, het is weer tijd om te kanoën en te suppen. Gelukkig kan je na de lunch even een tukje doen op het voordek onder de schaduwdoeken.

 

 • Jeetje wat hebben we veel gezien, het lijkt wel of je 2 weken weg ben geweest. Langzaam afscheid nemen van deze week, de laatste duik in zee na het ontwaken, het laatste uitgebreide ontbijt, de laatste keer de bolle zeilen zien, de laatste keer genieten van de kookkunsten van de kok, de laatste keer de son in de see sien sakken, de laatste keer buiten douchen op het dek, de laatste keer de Melkweg bewonderen.

 

 • We komen op vrijdag in de namiddag weer aan in de thuishaven.  Meer dan de helft van je kleding in je koffer heb je niet gebruikt. Niet zo gek, want meer dan een bikini heb je eigenlijk niet nodig. Maar deze avond kan je toch die mooie zomerjurk aan en doe je voor het eerst deze week weer make-up op, want het is captainsdinner. De tafel wordt mooi gedekt voor ons laatste avondmaal. We starten met Turkse mezzes vergezeld met een lekker wijntje, de ene lekkernij na de andere tovert onze sailing chef uit de kombuis. Vanavond gezellig lang natafelen met z’n allen, voordat we voor de allerlaatste keer buiten slapen.

 

 • Wat was het gezellig deze week! Keywords: spierpijn en tranen van het lachen. Afscheid nemen van deze leuke groep en fijne bemanning doet dan ook een klein beetje pijn. Maar we hebben al snel een datum geprikt voor een reünie deze winter. Gaan we volgende zomer weer met z’n allen?

 

 • De volgende ochtend na het ontbijt staat om 10.00 uur de transfer voor ons klaar. De andere helft, die in de avond pas terugvliegt, gaat weer naar de Beach club. Een heel klein beetje jaloezie wordt gevoeld. Deze vakantie kan niet lang genoeg duren.

De beleving!

Compleet ontzorgd

De zeilvakanties zijn volledig verzorgd, ook voorafgaand aan de zeilweek kan je ontzorgd worden. Wij kunnen ook de vliegtickets, eventueel hotels en transfers voor je regelen. Een week lang geen boodschappen doen, of bedenken “wat eten we vandaag?”.

Zeeën van ruimte

Je zeilt mee op een gulet, een Turkse schoener met twee masten, waar je volop ruimte ervaart. Ook al zit je met meerder mensen aan boord, de  zeilschepen zijn zo groot, dat je altijd wel een plekje voor jezelf vindt aan boord van deze schepen. Je zou kunnen zeggen dat we een zeilend hotel zijn. Iedereen heeft zijn eigen hotelkamer met tweepersoonsbed, kledingkast, eigen badkamer met douchecabine en toilet. Maar de ervaring leert dat ondanks deze luxe iedereen buiten op het dek wil slapen.

Ideaal klimaat

De zeilgebieden van onze blue cruise in Griekenland en Turkije hebben het ideale droomklimaat! De zon zorgt er samen met een briesje voor, dat het klimaat zeer aangenaam is. Zelfs hoogzomer, is het langs de Turkse Rivièra, bij de Egeïsche zee en de Dodekanesos + Ionische eilanden in Griekenland heerlijk toeven. De temperatuur is hier aangenamer dan aan de zuidkust van Turkije.

Mooiste zeilgebied

Als enige aanbieder van de Blue Cruise zeilen wij in zowel Griekenland als Turkije. De twee mooiste zeilgebieden hebben we uitgezocht voor een zorgeloze zeilvakantie! Alle ingrediënten voor de ideale zeilvakantie zijn aanwezig. Zon, blauwe lucht, een constante wind……… alle ingrediënten om heerlijk te zeilen. Samen zeilen langs de ongerepte kust, aanleggen bij kleine dorpjes waar je het traditionele leven van de Turken en de Grieken leert kennen en ultiem relaxen, door je over te geven aan de bemanning. Alles kan, niets moet!

NIET letterlijk en figuurlijk opgescheept!

Elke dag zeil je naar 2 verschillende plekken. Tijdens het (zeil)reizen langs de Griekse en Turkse kusten, doe je heel veel indrukken op. Bij elke stop die wordt gemaakt, heb je de mogelijkheid om aan land te gaan en nog meer van het land te ontdekken. Je zit dus niet een hele week op de boot, maar kan sowieso bij elke ankerplek van boord.

Mocht het schip in een baai liggen, dan brengt de bemanning je met de dinghy, het kleine motorbootje naar de kant. Liggen we in een haven van een dorpje, dan kan je zelf te allen tijde aan wal. Sowieso zijn de schepen groot genoeg om je eigen privé plekje aan boord te vinden. Je zit dus net letterlijk en figuurlijk met elkaar opgescheept;)

Betoverende omgeving

Je zeilt over helderblauwe zeeën, langs en naar de mooiste plekjes, die de kapitein aan zijn gasten wil laten zien. Mocht er geen wind staan dan zal er toch op de motor moeten worden gevaren. Ook dan trekken de weelderige groene kusten als een film aan je voorbij, telkens weer met een nieuw decor, op zoek naar weer een mooie ervaring. Pijnbomen tot aan de waterkant, baaitjes met witte zandstranden, pastelkleurige Griekse dorpen, mensen die lunchen aan het strand met hun voeten in het water.

Geluksgevoel

De wind bolt de zeilen, de schittering van de zon op het water, een drankje en hapje erbij. Alle dingen, om lekker te genieten van het leven, komen hier samen. Genieten met familie en vrienden, of juist alleen of met z’n tweeën, de gastvrijheid van de bemanning, de volledige verzorging, tot rust komen, de schoonheid van de natuur, heerlijk eten, totale ontspanning, lekker buiten leven, het heerlijke weer, eindelijk weer zand tussen je tenen, de wind in je haar, tijd voor een goed boek, even weg van de dagelijkse beslommering thuis. Nu even helemaal niets. Alleen maar genieten.
zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands
zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands Ionische eilanden