Recept Zeebaars In Zoutkorst

Heerlijke Zeebaars gemarineerd in zeezout
gevuld met citroen , dille en venkel.

Ingrediënten

Materialen

  • Zeebaars
  • Zeezout
  • Ei
  • Citroen
  • Dille
  • Venkel
  • 1 st.
  • 100 gr.
  • 3 st.
  • 3 st.
  • 1 bos
  • 1 st.
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Schilmesje
  • Kleine bekken
  • Bakblik
  • Hamer
  • 1 st.
  • 1 st.
  • 1 st.
  • 2 st.
  • 1 st.
  • 1 st.

Bereidingswijze

  • Vul de buikholte van de vis met citroen, dille en venkel.
  • Pak een zo groot mogelijk bakblik en vul deze met een laag zeezout van ongeveer 1 cm.
  • Leg hier de zeebaars op.
  • Scheid de eigeel en eiwit.
  • Meng het overgebleven zout met de eiwitten.
  • Giet het mengsel over de zeebaars en strijk de berg mooi glad, zorg dat de hele vis bedekt is!
  • Zet de zeebaars in de koeling totdat deze weer nodig is.
  • Zorg dat de oven op 200 graden is voorverwarmd.
  • Bak de zeebaars voor 30 minuten in de oven.
  • Als de punt van een breinaald of metalen satéprikker warm uit de vis komt, is de vis klaar.
  • Tik met een hamer voorzichtig de zoutkorst van de zeebaars af, zodat hij breekt.
  • Veeg het overgebleven zout goed van de vis af en dien het meteen op!

Serveertip

  • Serveer er een groene salade bij!