Heerlijke Zeebaars gemarineerd in zeezout
gevuld met citroen , dille en venkel.
Ingrediënten
Materialen
- Zeebaars
- Zeezout
- Ei
- Citroen
- Dille
- Venkel
- 1 st.
- 100 gr.
- 3 st.
- 3 st.
- 1 bos
- 1 st.
- Snijplank
- Koksmes
- Schilmesje
- Kleine bekken
- Bakblik
- Hamer
- 1 st.
- 1 st.
- 1 st.
- 2 st.
- 1 st.
- 1 st.
Bereidingswijze
- Vul de buikholte van de vis met citroen, dille en venkel.
- Pak een zo groot mogelijk bakblik en vul deze met een laag zeezout van ongeveer 1 cm.
- Leg hier de zeebaars op.
- Scheid de eigeel en eiwit.
- Meng het overgebleven zout met de eiwitten.
- Giet het mengsel over de zeebaars en strijk de berg mooi glad, zorg dat de hele vis bedekt is!
- Zet de zeebaars in de koeling totdat deze weer nodig is.
- Zorg dat de oven op 200 graden is voorverwarmd.
- Bak de zeebaars voor 30 minuten in de oven.
- Als de punt van een breinaald of metalen satéprikker warm uit de vis komt, is de vis klaar.
- Tik met een hamer voorzichtig de zoutkorst van de zeebaars af, zodat hij breekt.
- Veeg het overgebleven zout goed van de vis af en dien het meteen op!
Serveertip
- Serveer er een groene salade bij!
Download