Historic Barcelona to the enchanting Balearic islands

6 – HISTORIC BARCELONA TO THE ENCHANTING BALEARIC ISLANDS

Bestemming: Port Torres (Sardinië) – Mahon (Menorca) – Barcelona

Data: 8 mei (Inschepen om 16u00) 13 mei (Ontschepen om 10u00)

Hoogtepunten van de reis:

  • Actief zeilen met comfort aan boord van de net gerenoveerde Santa Maria Manuela.
  • Verken Port Torres, Mahon en Barcelona, drie historische havens met fascinerende maritieme verhalen.
  • Kom ondergedompeld in lokale cultuur, keuken en bruisende gemeenschappen.
  • Bewonder de ongelooflijke biodiversiteit van de Middellandse Zee.
  • Waarom boek je niet twee 5-daagse tochten (V6 en V7) om meer eilanden te bezoeken en je zeilavontuur te verlengen?

Reisbeschrijving

Het inschepen op deze 5-daagse zeiltocht van Barcelona naar Palma de Mallorca biedt zeilenthousiastelingen en avontuurlijke zielen de kans om zich onder te dompelen in maritieme geschiedenis, charmante kustplaatsen te verkennen en de schoonheid van de Middellandse Zee te bewonderen. Het ecologische belang van het behouden van deze zee geeft diepte aan uw reis. Boek deze reis om de magie van de zee en de opwinding van het varen op de Santa Maria Manuela te ervaren.

Onze reis begint in de bruisende stad Barcelona in Catalonië, rijk aan maritieme geschiedenis met een traditie van scheepsbouw die teruggaat tot de Romeinse tijd. De verbinding van de stad met de zee is diep geworteld in haar cultuur. Voordat u inscheept, bezoek de Gotische wijk, verken het historische hart van Barcelona met zijn smalle middeleeuwse straatjes, charmante pleinen, ontspan op de stadstranden en geniet van de Mediterrane lenteszon.

Als we vanuit Barcelona vertrekken, meld u aan om de bemanning te helpen bij het hijsen en instellen van de zeilen. Het gevoel van het sturen van een 68m zeilschip en de sensatie als ze reageert op het commando van het roer, is iets om voor altijd te koesteren. Er is niets waar onze bemanning meer van houdt dan hun kennis van het zeilen te delen met onze gasten, en ze zullen u aanmoedigen om actief deel te nemen aan het zeilen van het schip.

Knoopsslagen zijn een geweldige manier om een nieuwe vaardigheid te leren terwijl u zeilverhalen deelt met medeschepelingen, en als het weer het toelaat, is er de mogelijkheid om naar de mast te gaan of te ontspannen op de boegspriet. Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte manier om elke dag af te sluiten. De Middellandse Zee in dit gebied staat bekend om zijn heldere wateren, vol met zeeleven. Al snel verschijnt Menorca aan de horizon. We ankeren in de prachtige baai van Mahon, de hoofdstad van Menorca die in de loop van de geschiedenis een belangrijke marinebasis is geweest voor de Romeinen, Moren, Britten en Spanjaarden. De rustige baai biedt na enkele dagen onder zeil een welkome afwisseling van de elementen.

Er is voldoende tijd om pittoreske straatjes te verkennen, die zijn bekleed met pastelkleurige huizen en Mediterrane cuisine te proeven in charmante restaurants langs de waterkant. Voor diegenen die aan lichaamsbeweging doen of behoefte hebben aan een verfrissende duik na de eilandavonturen, staan onze kajaks tot uw beschikking. Opnieuw zetten we koers naar de Middellandse Zee voor nog een dag onder zeil voordat we onze eindbestemming, Palma de Mallorca, bereiken.

Ooit geregeerd door de Moren is hun blijvende invloed duidelijk zichtbaar in de architectuur en cultuur van de stad. Deel verhalen van uw reis met medeschepelingen tijdens onze feestelijke BBQ op het dek. Als u eenmaal in Palma van boord gaat, bezoek dan de prachtige gotische kathedraal, La Seu, met zijn ingewikkelde architectuur en adembenemend uitzicht of ontdek het ronde kasteel, Bellver Castle, dat panoramische uitzichten biedt over de stad en de zee.

Het weer: Mei is een fantastische tijd om de Balearen te bezoeken, met temperaturen van 17°C tot 24°C. Dit zorgt voor aangenaam weer om te zeilen en om bezienswaardigheden te bekijken.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn