Turkse Hamam

Maak je droom zeilvakantie in Griekenland of Turkije waar en zeil met ons mee!
Alle zeilingrediënten zijn aanwezig om een onvergetelijke blue cruise te ervaren.

Turkse Hamam

Als je dan toch deze typische cruise gaat maken in Griekenland en Turkije, breng dan ook meteen een bezoek aan een Turks badhuis. Geniet van de beauty & massage aan boord maar sla de hamam zeker niet over. Dit maakt de zeilvakantie helemaal compleet.

De hamam vindt zijn oorsprong in de badhuizen van Istanbul en Midden-Anatolië.  Het traditionele hamam-ritueel is al 800 jaar oud. Het turkse badhuis is de plek voor ontspanning, ontmoetingen en reiniging. De deur staat open voor alle nationaliteiten en culturen.

Het badgedeelte kent verschillende ruimtes met oplopende temperaturen. In één van de ruimtes bevindt zich een stoombank, die werkt als een sauna. 

Ritueel

Het hamam-ritueel bestaat uit verschillende onderdelen en is een combinatie van een wassing van de huid, een grondige scrubbeurt en een zeepritueel met olijfoliezeep.

Eerst relax je in de stoomcabine met een temperatuur van 40 tot 50 graden. De stoom zorgt dat de poriën van de huid open gaan staan, zodat de huid goed schoon wordt.

Vervolgens ga je op een marmeren plaat liggen, ze noemen dit ook wel buiksteen. Voor een gedeelte word je toegedekt met een katoenen doek en dan kan de show beginnen.
De hamam ga je ervaren als een weldadige sensatie voor lichaam en geest!

mysterieuzeHammam

Scrubritueel

Nu volgt het vitaliserende scrubritueel. Met een traditionele scrubhandschoen en op basis van munt en walnoten, word je hele lichaam grondig gescrubd. De dode huidcellen worden op deze manier verwijderd. Na een frisse douche wordt je hele lichaam met olie ingewreven en kan de zeepmassage beginnen.

Inzeping

Allereerst krijg je de inzeping. Je lichaam wordt dan gereinigd met een olijfzeep. Hierna voelt je huid zijdezacht aan.

Heel ontspannend! Wie wil dit nu niet ervaren.

Zeepmassage

Op traditionele wijze wordt de zeep verdeeld over je lichaam. Met een speciale zeep, die in een soort van kussensloop zit, worden door water en lucht grote zeepvlokken gemaakt.

De masseur knijpt de zak boven je lichaam uit en daardoor ontstaat een zeepnevel. Vervolgens word je helemaal van top tot teen ingezeept met de handen.

Hierna krijg je een massage met strijkingen die ervoor zorgen dat je helemaal ontspant, dat je spieren worden gestretcht en dat je doorbloeding wordt verbeterd. Lange halen en zachte knedingen worden met subtiele drukpuntmassages afgewisseld.

Voor iedereen die een zonnige droomvakantie zoekt!

Zon, zee zeilen & ontzorgd worden