Citytrip istanbul

Istanbul

* * * *  logies ontbijt – Hotel

Zoals u weet is Istanbul de enige stad ter wereld die op twee continenten – Azië en Europa – ligt met als natuurlijke grens de Bosporus. De stad kent maar liefst 17 miljoen inwoners en is net zo groot als de provincie Utrecht. Istanbul kent vele gezichten en heeft iedere bezoeker veel te bieden. Voor cultuurliefhebbers is het goed te weten dat Istanbul barst van de interessante historische monumenten. Voor mensen die graag winkelen is de stad een walhalla, want het aanbod is enorm en vaak heel spannend. Verder is Istanbul een paradijs voor smulpapen en bruist er het nachtleven. Wij nemen u mee op een vier- of vijfdaagse kennismakingstoer waarbij u versteld zult staan van de contrasten tussen het oude en het nieuwe Istanbul.

Wij nemen u mee op een 4 of 5 daagse kennismaking met Istanbul, u bezoekt de bijzondere bezienswaardigheden die Istanbul rijk is en u maakt kennis met de magische sfeer in de stad en de contrasten tussen het oude en het hedendaagse Istanbul.

Dag 1: Vandaag vertrekt u naar Istanbul met Transavia of Corendon Airlines. U vliegt naar de luchthaven Sabiha Gokcen waar de reisleiding van Corendon u welkom heet en u naar het hotel zal brengen.

Dag 2: Na een ontspannende nachtrust en het ontbijt begint uw ontdekkingstocht door Istanbul. U gaat eerst naar het Hippodroom-plein. De Hippodroom, een paardenrenbaan, werd in de derde eeuw na Chr. gebouwd door de Romeinse keizer Septimus Severus. Het was lange tijd het centrum van het oude Constantinopel. Van het stadion zelf zijn vrijwel geen resten over. Er ligt daar nu een weg, die wel de ovale vorm van de renbaan laat zien. De twee obelisken die op de spina stonden, een soort hindernis waar de wagens omheen moesten rijden, zijn bewaard gebleven. Vanaf de Hippodroom wandelt u naar de Sultan Ahmet-moskee, beter bekend als de Blauwe Moskee. De naam blauwe moskee is hoofdzakelijk internationaal gebruikelijk wegens de vele blauwe tegels die vroeger aan de binnenkant van de moskee zaten. Ook door het ongebruikelijk grote aantal van zes minaretten is deze moskee wereldwijd bekend. Het Ottomaanse rijk was een rijke periode vol diamanten en juwelen. Wij vertellen u hier meer over in Istanbuls bekendste juwelenfabriek. Na een heerlijke lunch vervolgen wij onze weg naar het Topkapi-paleis. Het Topkapi-paleis (het Kanonnenpoort-paleis) was lange tijd de residentie van de Osmaanse sultans in Istanbul en vormt het bekendste voorbeeld van een oosters paleis. Sultan Mehmet II gaf in 1459 de opdracht tot het bouwen van het paleis, waarna het van 1465 tot 1853 het centrum van de Osmaanse heerschappij was. Het is nu een museum. De laatste stop op deze interessante eerste dag is de Grand Bazaar met zijn ruim 2000 winkeltjes. De Grand Bazaar is de oudste overdekte markt ter wereld en biedt u een ruime keuze uit leer, zilver, souvenirs, tapijten en textiel. U zult hier zeker slagen voor een souvenir. Na deze dag vol indrukken wordt u teruggebracht naar het hotel. Het diner en de invulling van uw avond regelt u zelf, maar dat is in Istanbul geen probleem.

Dag 3: Na het ontbijt staat een bezoek aan de Hagia Sophia op het programma. De Hagia Sophia is van oorsprong de christelijke hoofdkerk van het Byzantijnse rijk. In de 15e eeuw werd de Hagia Sophia omgebouwd tot een moskee in opdracht van Mehmet II. In 1934 heeft Mustafa Kemal Ataturk het gebouw seculier verklaard en is het een museum geworden. U zult uw ogen uitkijken in dit imposante bouwwerk en verrast worden door de aanwezigheid van beide religies. Istanbul wordt door de Bosporus ‘verdeeld’ tussen Azië en Europa. Tijdens een aangename boottocht over de Bosporus zult u beide kanten vanaf het water kunnen bekijken. U vaart langs oude Osmaanse paleizen, de bekende houten huizen en bekende wijken. U heeft echt een prachtig uitzicht vanaf het water. Na een welverdiende lunch nemen wij u mee naar het Taksimplein. Veel grote en bekende straten met winkels, restaurants, hotels, cafés, disco’s, bioscopen etc. monden uit op het Taksimplein. Eén zo’n bekende straat is Istiklal Caddesi. Het plein wordt ook wel het hart van moderne Istanbul genoemd. Daarna gaat u naar een bekende tapijtenweverij en naar de Egyptische bazaar, oftewel de ‘kruidenbazar’ waar de vele uitgestalde kruiden een fotogeniek geheel vormen. Koop er gerust wat, thuis beleeft u daar veel plezier aan. Het diner en de invulling van uw avond regelt u weer zelf.

Dag 4: Het is vandaag uw laatste dag in het geweldige Istanbul, maar u haalt er snel nog even uit wat erin zit. Vandaag brengt u een bezoekje aan Pierlotti, de eerste plek in Istanbul waar mensen vrijelijk samen mochten komen. Het ligt net iets buiten de stadsmuren aan de Gouden Hoorn, waarvan gezegd wordt dat de standaarddrager van de profeet Mohammed, Eyüp, er werd gedood bij de bestorming van Constantinopel in 670. U heeft vanaf deze plek een prachtig uitzicht over de Gouden Hoorn en Istanbul. U vervolgt uw weg naar een van de bekendste en oudste badhuizen van Turkije. Hier kunt u ervaren hoe heerlijk het Turkse bad (hammam) is. U wordt er gescrubd en u ondergaat een heerlijke zeepmassage. Istanbul kent vele populaire wijken waar Ortakoy (voormalige kunstenaarswijk) er een van is. U kunt de moskee bezoeken of lekker wat rondwandelen. De lunch is vandaag niet inbegrepen. Wij raden u aan om lekker te gaan lunchen in een van de vele eetgelegenheden en te genieten van de kunsten van de chefkoks. In en rondom Istanbul bevinden zich veel leerbewerkingsbedrijven. Graag nemen wij u mee naar zo’n bedrijf waar u kunt zien wat er een prachtige producten van leer gemaakt kunnen worden. Na de vele indrukken in het Europese gedeelte van Istanbul laten wij u ook nog een stukje Azië zien. De Bagdad Cadessi is de bekendste en populairste winkelstraat aan de Aziatische kant voor de ‘rich en famous’. U kunt hier gezellig flaneren, inkopen doen of het hele gebeuren vanaf een terras bekijken. Na wederom een heerlijke dag is het tijd om afscheid te nemen. Wij brengen u naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam met Transavia of Corendon Airlines.

Dag 5: Bij een 5-daagse reis kunt u deze dag naar eigen inzicht besteden.

Rondreis is inclusief:
Retourvlucht naar Istanbul
Transfers van luchthaven en naar luchthaven
Vervoer tijdens de excursies
Comfortabele bus met airco
Alle overnachtingen in 4* hotels
Verzorging op basis van logies&onbijt
Professionele Nederlands sprekende gids.

Rondreis is exclusief:
De reissom is exclusief een excursiepakket van € 99,- p.p.(optioneel en te voldoen bij aankomst). Dit pakket bestaat uit alle entreekosten, lunches op dag 2 en 3, fooien voor de bellboys (kofferdragers en portiers). De echte waarde van het excursiepakket bedraagt in feite € 139,- u bespaart dus maar liefst € 40,- per persoon.

Extra informatie:
Om organisatorische redenen kunnen de route en de volgorde van het programma gewijzigd worden. Echter de inhoud blijft te allen tijde gelijk.

Vluchttoeslag valt weg bij boeking via ZonnigZeilen

  • Bij 1 week hotel en 1 week zeilen is de vluchttoeslag 25,- p.p.
  • Bij 1 week hotel en 2 weken zeilen is de vluchttoeslag 50,- p.p.
  • 3 of 4 dagen zijn ook mogelijk: prijs op aanvraag
  • LET OP: De combinatie van de zeilvakantie en het hotel is alleen via ZonnigZeilen te boeken.